Naturalne sery wędzone

Kto nie kojarzy górskiego wypoczynku z charakterystycznym przysmakiem produkowanym z owczego mleka? Sery góralskie, znane również pod pojęciem oscypka, są niesłabnącą atrakcją między turystów. Nie trzeba jednak specjalnie wybierać się w górskie rejony, by zasmakować tego specjału. Firma Marfor od ponad dwudziestu lat działa na rynku, oferując produkowane przez siebie sery góralskie i ich konfekcję a także dystrybucję. Sery firmy Marfor produkowane są z zachowaniem tradycyjnych technologii, a co za tym idzie – sery wyrabiane są jedynie poprzez wykorzystywanie ludzkich rąk, co zapewnia doskonałą jakość, odczucie smakowe i odpowiednią konsystencję oferowanego produktu. Do produkcji wykorzystuje się mleko od przebadanych weterynaryjnie owiec, które posiada wszystkie stosowne certyfikaty. Natomiast wyroby poddawane są później wędzeniu, do którego wykorzystuje się naturalny dym pochodzący z wiórek olchy a także buka.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Podlinkuj wpis:

Related Post

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.